Gyöngy Fogászat

Légy résen! -Mind the gap!

Légy résen! -Mind the gap!
Minden amit ápolunk, védünk tovább tart az életünk folyamán.

Így van ez a fogainkkal is! Hiába a hibátlan vagy a fogorvos által rehabilitált fogsorunk , hiába a sok esztétikus tömés, porcelán koronák, drága implantátumok, ha nem ápoljuk őket, hamarosan újból a fogorvosi székben találjuk magunkat.

Tovább

Felnőttkori Fogszabályozás?

Felnőttkori Fogszabályozás?
Hány éves korig lehet elkezdeni a fogszabályozást?

A fogszabályozásnak alapvetően nincsen felső korhatára. A fogmozgatás során végbemenő biológiai folyamatok ugyanazok gyermekekben és felnőttekben is. A modern technikák lehetővé tették a felnőttek számára a rögzített készülékek kényelmesebb viselését, a rövidebb kezelési időt és a fogszabályozók esztétikusabb kinézetét, akár a „láthatatlan” fogszabályozó készülékeket.

Tovább

A fogászat fejlődésének története II. rész

A fogászat fejlődésének története II. rész
Mióta dúsítják fluoriddal az ivóvizet?

1945-ben először Michigan-ben dúsították fluoriddal a csapvizet ezzel segítve a fogszuvasodás megelőzését. Ugyanebben az időben egy csoport Wisconsini fogorvos szintén szorgalmazta az ivóvíz fluoridálását. A fluorid mely megtalálható a fogkrémekben is képes beépülni a fogak felszínén, ezáltal védi az alatta levő struktúrát. Megóvja a fogak felszínét, segít a fogszuvasodás megelőzésében.

Tovább

A fogászat fejlődésének története I.rész

A fogászat fejlődésének története I.rész

A leggyakoribb fogászati eszközöket már az Őskorban használták elődeink. Hála a mai modern technikáknak és fejlesztéseknek fogorvoshoz menni manapság sokkal kellemesebb és fájdalmatlanabb mint a középkorban. Íme pár ma is használatos eszköz amelyeket már évszázadokkal ezelőtt felfedeztek és a mai napig nélkülözhetetlen elemei a fogápolásnak.

Tovább